НОВИНИ

Атанас Атанасов за "Пегас": Прокуратурата търси начин да отклони вниманието

bnt avatar logo
от БНТ
18:01, 12.02.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

"Демократи за силна България" преизбра Атанас Атанасов за свой председател. Общо гласуваха 490 души, 288 от тях подкрепиха Атанасов, а 199 - другия кандидат Цецка Бачкова.

"Ние ще създадем своя предизборен щаб, който да започне работа още отсега, за да можем да подготвим нашите структури, кандидати за общински съветници и кметове и да работим за това "Демократична България - обединение" да разшири своето политическо представителство в страната", заяви Атанасов пред БНТ.

Той коментира и аферата с шпионския софтуер "Пегас". Според него българските служби нямат отношение по този казус.

"Оставам с впечатление, че прокуратурата търси начин да измисли бомбастично активно мероприятие, за да отклони вниманието от важния въпрос, че там трябва да има реформа и главният прокурор трябва да бъде сменен", заяви Атанасов.

Имало ли е незаконно подслушване със софтуера "Пегас" в България?

В новото ръководство на ДБ са четиримата областни управители от Видин, Хасково, Пловдив и Велико Търново, на които коалицията ще разчита за местните избори.

"Трябва да работим за укрепването на връзките между коалиционните партньори в ДБ, защото в настоящия момент, политическата марка, под която ние се явяваме и печели, е "Демократична България", заяви Атанасов.

Има проблеми, по които се разминаваме, но в правото има един способ - отделя се спорното от безспорното. Това, което е безспорно, става политика, коментира още той.

Вижте повече в прякото включване на Цветелина Катанска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бохум подчини Байерн Мюнхен с четири гола през първата част
Бохум подчини Байерн Мюнхен с четири гола през първата част
Преизбраха Атанас Атанасов за лидер на ДСБ
Преизбраха Атанас Атанасов за лидер на ДСБ