НОВИНИ

Байдън: На 4-ти юли можем да отбележим деня на независимостта от вируса

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:18, 12.03.2021 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Президентът на Съединените щати Джо Байдън направи първото си обръщение в най-гледаното телевизионно време, след встъпването си в длъжност. Датата съвпадна и с навършването на една година от въвеждането на ограничителни мерки заради коронавируса.

Байдън обяви, че до края на май ще бъде възможно ваксинирането на всички пълнолетни граждани. Американският президент изрази и надежда, че животът в страната ще се нормализира до националния празник на 4-ти юли.

На 4 юли Америка може да "отбележи независимостта си" от COVID-19. 50 дни след началото на мандата си, президентът Джо Байдън отправи послание на надежда и отново призова американците да се ваксинират.

"Ако всички го направим, ако изпълним нашата част, до 4 юли има добър шанс вие, вашите семейства и приятели да можете да се съберете в задния си двор или при съседите си и да отпразнувате Деня на независимостта с барбекю", каза президентът на САЩ Джо Байдън.

Байдън обяви, че целта до 100-ия ден от управлението му да има 100 милиона ваксинации ще бъде постигната по-рано - на 60-ия ден.

След 1 май достъп до ваксина ще имат всички желаещи пълнолетни граждани. Той добави, че борбата с вируса не е приключила и спазването на мерките трябва да продължи.

Непосредствено преди речта си американският президент подписа план за възстановяване на стойност един трилион и 900 милиарда долара. Средствата са предназначени за подпомагане на пострадалите от пандемията американци и стимулиране на икономика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Португалия смекчава мерките
Португалия смекчава мерките
Разкриха наркооранжерия в Крън
Разкриха наркооранжерия в Крън