НОВИНИ

Съществено затопляне през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 12.03.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Времето
Слушай новината

Днес минималните температури ще бъдат между минус 8° и 0°, максималните - от 7° до 14°.

Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока. Вятърът ще се ориентира от югозапад, в Дунавската равнина - временно от запад и с него ще прониква по-топъл въздух.

В планините ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

През почивните дни ще има променлива облачност. На отделни места, главно в западните и планинските райони, е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Температурите ще се повишават и в неделя минималните ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 12° и 17°. Новата седмица ще започне с облачно време.

В понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна. В южните райони са възможни и гръмотевици. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Има повишена вероятност за значителни количества на валежите в Западна България.

Във вторник ще остане ветровито. Валежите ще са на повече места в централната и източната част от страната. Понижението на температурите ще продължи, минималните ще са около и малко над 0°, а максималните - между 5° и 10°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 7 области у нас има трудности заради малкия свободен брой интензивни легла
В 7 области у нас има трудности заради малкия свободен брой интензивни легла
3121 нови случаи на коронавирус за денонощието
3121 нови случаи на коронавирус за денонощието