НОВИНИ

Байерн Мюнхен обърна Копенхаген за втора поредна победа в ШЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:40, 04.10.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
байерн мюнхен обърна копенхаген втора поредна победа
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен стигна до трудна победа с 2:1 като гост на датския Копенхаген в среща от група "А" на Шампионската лига.

На стадион "Паркен" в датската столица всичко по-интересно се случи след почивката, като в 56-ата минута, противно на логиката, Лукас Лерагер даде аванс на домакините с удар от средна дистанция, който остави безпомощен вратаря Свен Улрайх.

Атаките на "баварците" най-накрая дадоха резултат в 67-ата минута, когато Джамал Мусиала беше точен с прецизен изстрел по тревата от границата на наказателното поле.

В следващите минути пропуски не липсваха и пред двете врати, за да се стигне до 83-ата минута, когато Томас Мюлер бе изпуснат от отбраната на Копенхаген, опитният футболист напредна, залъга двама противникови състезатели и комбинира с Матис Тел, който от чиста позиция донесе пълния обрат за Байерн Мюнхен.

Домакините от Копенхаген все пак можеха да измъкнат точката в заключителните секунди на мача, но стражът Улрайх се намеси решително, отразявайки удар на Джордан Ларсон, за да съхрани успеха за "баварците".

След този успех момчетата на Томас Тухел са лидер в подреждането с пълен актив от 6 точки, докато датчаните са на 3-ото място с 1 пункт.

В другия двубой то тази група Галатасарай шокира Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд" и го победи с 3:2, за излезе на второто място в класирането с 4 точки и да остави "червените дяволи" на дъното без актив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ланс обърна Арсенал и му нанесе първа загуба през кампанията
Ланс обърна Арсенал и му нанесе първа загуба през кампанията
Лаутаро направи куп пропуски, но Маркюс Тюрам се оказа жокерът за Интер срещу Бенфика
Лаутаро направи куп пропуски, но Маркюс Тюрам се оказа жокерът за Интер срещу Бенфика