НОВИНИ

България приема три големи първенства в борбата през 2022 година

българия приема три големи първенства борбата 2022 година
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
08:44, 12.01.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

България приема три големи първенства в борбата през 2022 година. Още през март Пловдив ще посрещне европейското до 23 години. Схватките са от 7 до 13 март в зала „Колодрума“, информират от федерацията по борба.

В София ще се състоят другите две състезания. През август е световното за юноши и девойки. Срещите са от 15 до 21 август в „Арена Армеец“.

А през октомври (4-9) в „Асикс Арена“ e шампионатът на планетата за ветерани. За тази възраст българите имат сериозна колекция от отличия, като само на последния шампионат в Гърция през октомври нашите представители спечелиха 5 медала, а селекционерът на юношеския ни национален отбор по класическа борба Юлиян Георгиев триумфира с титлата.

Тази година турнирът „Дан Колов – Никола Петров“ ще бъде във Велико Търново (17-20 февруари). Надпреварата се завръща след 33-годишна пауза в старопрестолния град, който досега само веднъж е бил домакин на схватките в свободния стил (1989), но никога в класическия.

По традиция ще бъде проведен и турнирът „Петко Сираков – Иван Илиев“ за юноши и девойки до 23 г. Арена на схватките ще стане зала „ Диана“ в столицата от 12 до 15 май.

През 2022 година друг традиционен турнир за подрастващи – „Злати Динев Ройдев“ бе отменен от организатора – община Гълъбово, заради пандемичната обстановка. Но на негово място Българската федерация по борба предвижда турнир за момичета и момчета и в трите стила.

Утре, 13 януари, календарът на БФ Борба се открива с държавния шампиона за мъже и жени в Сливен, зала „Васил Левски“. Надпреварата ще бъде без публика, заради пандемията, а всички участници – състезатели, треньори, длъжностни лица и специалисти, ще бъдат допуснати в залата срещу зелен сертификат или тест (антигенен, PCR).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Резултати от мачовете в НБА
Резултати от мачовете в НБА
Виктория Томова на крачка от основната схема в Мелбърн
Виктория Томова на крачка от основната схема в Мелбърн