НОВИНИ

Бенефисът на ансамбъла - изключителен спектакъл в танц, музика и светлина

Илиана Раева
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 13.12.2021
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Изключителен спектакъл, с много изненади, прекрасни изпълнители, авторска музика и светлинно шоу. Бенефисът „Сън“ ще бъде на олимпийско ниво, каквито са нашите момичета. До този момент такъв спектакъл в България никой не е виждал. Това обещаха организаторите на бенефиса, с който ще бъдат изпратени гимнастичките от ансамбъла, спечелили титлата в Токио 2020.

Шоуто ще се проведе на 16 декември (четвъртък) от 19.30 часа в „Арена Армеец“. Билети все още има за желаещите да наблюдават невероятното шоу на живо.

„Тези момичета заслужават твърде много, заслужават да излязат през парадната златна врата на художествената гимнастика, защото написаха най-ярката следа в историята на този спорт. Ще бъде изключително“, сподели президентът на федерацията Илиана Раева на пресконференция преди бенефиса „Сън“.

Старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова очаква с трепет шоуто: „Със сигурност ще ми е много трудно и ще плача много. Преди 5 години си спомням, че Илиана обеща на сегашните момичета, че ще направи още по-грандиозен бенефис, ако станат олимпийски шампионки. Видях номера на Мадлен, която толкова не е тичала по време на цялата си кариера.“

Невяна Владинова, която също сложи край на кариерата си, а вече е част от управата на федерацията, ще вземе участие в „Арена Армеец“.

„Благодарна съм, че ще участвам. Както каза Весела, Мадлен тича много. Има предизвикателства и за нас в този бенефис“, сподели Неви.

Ерика Зафирова, част от златния ансамбъл разкри най-много подробности за предстоящото шоу. Илиана Раева дори се пошегува, че не бива да ѝ бъдат задавани въпроси, тъй като щяла да разкрие всичко, ако продължи да говори пред журналистите.

„Нашият отбор има една последна мечта, да съберем и да напълним „Арена Армеец“ отново. Този бенефис означава много за нас. Това шоу ще описва всяка една от нас, всеки от нашите характери, ще имаме изпълнения заедно и отделно. Много по-различни са съчетанията от художествената гимнастика“, сподели Ерика Зафирова.

Лаура Траттс, част от ансамбъла, спечелил злато в Токио, продължава да се възстановява след операция в клиника в Швейцария. Въпреки това тя също ще се включи в „Сън“.

„За Лаура ще ви кажа, че изключително бързо се възстановява. Международната федерация ни помогна, защото е скъпо. Ние като федерация също се включихме. Д-р Сиракова ѝ помага сега в Швейцария, по интернет да прави своята хореография за бенефиса“, сподели Илиана Раева.

Участие в спектакъла ще вземе по един много специален начин и певицата Петя Панева, която спечели „Гласът на България“.

„Мисля, че тези момичета, както и всички, които ще видите на бенефиса, включително и момичетата от Рио де Жанейро, са способни да правят нещо от световно ниво, да правят подобни спектакли и в бъдеще. Мислим по този въпрос и сме в разговори, защото това е страхотен потенциал. Този отбор е твърде млад, за да се отказва. Не бях достатъчно убедителна, за да ги накарам да продължат. Идеите са за много високо ниво. Имаме покани от много градове да направим този спектакъл. Всичко това обаче са само преговори“, каза още Илиана Раева.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече от половината гимназисти в България изучават професионални специалности
Повече от половината гимназисти в България изучават професионални специалности
До блокираните села в Смолянско - само с високопроходима техника
До блокираните села в Смолянско - само с високопроходима техника