НОВИНИ

Благотворителен концерт "Заедно за Украйна" в Народния театър

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:15, 28.03.2022 (обновена)
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

БНТ, БНР и Народният театър "Иван Вазов" обединяват усилия в подкрепа към пострадалите от войната в Украйна.

Концертът "Заедно за Украйна", зад който застават обществените медии, Народният театър и президентската институция обединява чрез музиката за още по-голяма солидарност и съпричастност към Украйна и нейния народ.

В благотворителния концерт вземат участие Биг бендът и Смесеният хор на БНР. В концерта участват и две украинки - едната е вече утвърдена оперна звезда, а другата – още студентка.

Събраните средства от кратък номер 1466, дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст ще бъдат предоставени на пострадалите от войната в Украйна.

"Никога повече война! Нашите родители ни осигуриха мир през всичките тези години. Това трябва да осигурим на следващото поколение, на децата и на внуците ни. Много твърд отпор - всички демократични сили по света, за да спрат час по-скоро бойните действия, да се прекрати хуманитарната криза и катастрофа, да се върнат хората, които бяха принудени да напуснат домовете си, там където им е мястото - в родината си", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Важното послание в този момент е, че Украйна и украинците не са сами, както украинците, които са подложени на една война не по своя вина, а поради агресията и нахлуването на Руската федерация на тяхната територия, така и на онези украинци тук в България, и за които всеки от нас по своему полага грижи, но и за държавата, която полага грижи доколкото е възможно да намали страданията им", каза Гроздан Караджов - министър на регионалното развитие и благоустройството.

"Естествено, че заедно, това е основното ни послание, и когато хората в това време са заедно може да няма война, да има щастливи и обичащи се хора", заяви Мариус Донкин - директор на Народен театър "Иван Вазов".

"Наистина е много важно да покажем, че институциите сме заедно. В това време, когато имаме доста проблеми, трябва да имаме ясна позиция. Война, в която страдат хора, да помогнем и да си подадем ръка и това правим днес", заяви Емил Кошлуков - генерален директор на БНТ.

"Посланието е, че заедно сме по-силни и че заедно се обединяваме в името на живота", каза Милен Митев - генерален директор на БНР.

Вижте и още във включването на Милена Кирова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна протестът на ЦСКА срещу БФС, Бербатов и Стойчо Младенов го подкрепиха (Обзор)
Започна протестът на ЦСКА срещу БФС, Бербатов и Стойчо Младенов го подкрепиха (Обзор)
Станимира Петрова повежда боксьорките ни на турнира „Белградски победник“
Станимира Петрова повежда боксьорките ни на турнира „Белградски победник“