НОВИНИ

Благотворителна инициатива "Мед за имунитет" в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 04.04.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Пчелари от Благоевград даряват мед на хора в нужда. Благотворителната инициатива, наречена "Мед за имунитет", е насочена към възрастните хора, които са най-уязвими в сегашната ситуация. Първото дарение от 30-ина бурканчета беше направено в местния кризисен щаб.

Не само вирусите, но и добрите дела са заразни, казват пчеларите от Благоевград, които преди няколко дни поставили началото на благотворителната кауза.

Иван Марков, пчелар: От тук нататък в нас таим надежда, че това, което даваме, макар и малко, ще стигне наистина до нуждаещите се и ще ги подкрепи в тоя труден момент, в който имат нужда от имунитет.

Само за три дни са събрани десетки бурканчета с мед. 86-годишният Илиян Китанов е най-възрастният пчелар в района и е сред първите, които подкрепят добрата кауза.

Илиян Китанов, пчелар: Аз дадох прополисови капки. Те са много ефикасни срещу зарази. Ся, точно срещу този вирус дали, но казват и много ги търсят, и така решихме да участваме благотворително. По 20 капки сутрин - аз трябва да ви кажа не помня от кога не съм боледувал от грип.

Росен Атанасов, пчелар: Ситуацията е такава, че е момент човек да покаже човещина, да покаже какво може да направи за другите. Добрият пример е заразителен.

Пчеларите са обявили кампанията в няколко форума и очакват да ги подкрепят и техни колеги от цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съседи в Париж разиграват викторина срещу скуката от изолацията
Съседи в Париж разиграват викторина срещу скуката от изолацията
Притеснени младоженци масово отменят сватби заради коронавируса
Притеснени младоженци масово отменят сватби заради коронавируса