НОВИНИ

Близки на загинало в катастрофа момиче с поредна акция срещу войната по пътищата

близки загинало катастрофа момиче поредна акция войната пътищата
bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 28.12.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Мирно бдение и концерт в памет на Светомира Станчева от Шумен организираха родителите и близките ѝ. Младата жена загина преди три месеца в зверска катастрофа на централен булевард в града.

Десетки шуменци дойдоха на лобното място на Светомира, за да почетат паметта ѝ, но да почетат паметта и на децата, загубили живота си в катастрофи. Те отново призоваха да се шофира внимателно, за да няма почернени семейства. На сцената, издигната до злополучното кръгово кръстовище, на което загина Светомира, пяха деца от детската градина, която е посещавала Свети, малките таланти Даная и Габриела и децата от ансамбъл "Пламъче".

Колата на Свети бе пометена от автомобил, движещ се с висока скорост. Извършителят - 18-годишният Жечко Кюркчиев, вече е с мярка подписка, след като преди месец прокуратурата промени в по-лека мярка домашния арест.

"Онова, което искаме да постигнем, е да спрем войната на пътя и колкото се може повече човешки животи да се постараем да ги запазим. Това е нашата единствена цел. Това мероприятие е за всички онези деца, които са жертви на пътищата, на войната на пътищата в България. Това е едно послание към всички хора в България. Уважавайте всички, които са до вас на пътя и ги пазете", каза Анатоли Станчев.

Автор: Здравка Русева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шифрин с втора победа за 24 часа в Земеринг
Шифрин с втора победа за 24 часа в Земеринг
Димитров и Шиникова стартират на United Cup в четвъртък сутрин
Димитров и Шиникова стартират на United Cup в четвъртък сутрин