НОВИНИ

Бойко Рашков отговори на обвиненията на "Има такъв народ"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:59, 09.06.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
живо бойко рашков годишния отчет гднп смятаме сме безгрешни
Слушай новината

Според вътрешния министър от началото на година са съкратени 2000 служители от МВР. 98% от реформата е завършена и остава само тази част, за която е необходимо парламента да приеме промени в Закона за МВР. Регистрираните престъпления са намалели, а разкритите са се увеличили.

По повод твърденията на Станислав Балабанов, че премиерът мотивирал предложението Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ с напредналата му възраст, вътрешният министър коментира:

"Аз не съм чул никакъв намек нито от министър-председателя, нито от вицепремиера, а аз се виждам с тях ежедневно, каква е моята възраст, каква е моята квалификация. И не съм чул нещо друго, освен това, че ние в Министерство на вътрешните работи се справяме отлично с онова, което стои пред нас като задачи. Нека припомня, не знам какво е говорил младият депутат Балабанов, но нека припомним, че в края на миналата седмица вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев каза в една телевизия, че ще се отпуснат средства за увеличаването на заплатите само на ведомства, които се реформират. И дебело подчерта, че МВР е едно от ведомствата, които поради факта, че се реформират ще получи увеличение на възнагражденията".

Министър Рашков обяви още, че разследващите са проследили пътя на авансово приведените пари за строителството на ЛОТОВЕ 8 и 5 на магистрала "Хемус". По думите му с час от парите е купен голям имот в центъра на София, върху който в момента се строи. Други суми са вложени в строеж на вилно селище с частни къщи, както и в хотелски комплекс. Засечени са е преводи на средства към Обединените арабски емирства, както и отпускане на междуфирмени заеми на новорегистрирани търговски дружества. Според Рашков нито един лев от тези над половин милиард лева е е вложен в строителство на магистрали и пътища.

Бойко Рашков: 98% от реформата в МВР е завършена

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24 часа след обилните валежи ремонтираха и отвориха за движение кръстовище в Благоевград
24 часа след обилните валежи ремонтираха и отвориха за движение кръстовище в Благоевград
Пуснаха в продажба билетите за боксовия двубой Пулев - Чисора
Пуснаха в продажба билетите за боксовия двубой Пулев - Чисора