НОВИНИ

Болницата в Гоце Делчев поиска още 12 легла за болни от COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
07:37, 15.10.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Всички 40 легла за болни от коронавирус в болницата в Гоце Делчев са запълнени, а пациентите изчакват, за да бъдат приети за лечение. Във връзка с нарастващия брой заболели от COVID-19 от болницата поискаха да им бъде разрешено да разкрият още 12 допълнителни легла.

Допълнителните легла ще бъдат разкрити в Инфекциозното отделение на болницата, където към момента има 24 места за пациенти с коронавирус.

Петър Филибев, управител на МБАЛ "Иван Скендеров": Това ни е единствената алтернатива да можем да увеличим още малко приема, но това вече е крайният ни лимит, който можем да приемем болни. Ако това нещо продължи така и ние нямаме свободни легла, ще се обърнем към съседни здравни заведения, към Разлог, Благоевград за прием на тези болни в по-тежко състояние.

Как лекарите от Гоце Делчев се борят с COVID-19 след загубата на единствения си реаниматор

За болните се грижат 8 лекари в двете COVID отделения - инфекциозно и вътрешно. Всички те са на края на силите си. Умора има и сред медицинските сестри.

Соня Бисерова - старша медицинска сестра в Инфекциозно отделение на МБАЛ "Иван Скендеров": На предела на силите сме, наистина би било добре да имаме допълнително персонал медицински, да са по две сестри, пациентите са изключително много и с тенденция да са още повече. Трябва да се работи, тези хора на нас разчитат, четири общини обслужваме, случаите са много. За наша радост повечето са в добро състояние, но сме имали и критични случаи.

В момента две медицински сестри от болницата в Гоце Делчев са под карантина заради коронавирус, както и 5-ма служители от администрацията на лечебното заведение.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е виновен за калта пред блок в столичния квартал "Илинден"?
Кой е виновен за калта пред блок в столичния квартал "Илинден"?
24-часова стачка в Гърция анулира стотици полети
24-часова стачка в Гърция анулира стотици полети