НОВИНИ

Мъж "възкръсна" в моргата в Сливен

bnt avatar logo
от БНТ
19:46, 14.10.2020
6245
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Мъж възкръсна в Сливен, след като му е бил издаден акт за смърт. В момента мъжът е настанен в Сливенската болница в отделението по реанимация. Състоянието му е тежко. В кома е, но дишането му е самостоятелно.

Случката се разиграла вчера в късния следобед. В сливенска погребална агенция е представен акт за смъртта на 72-годишен починал от мъж, представил се за негов близък. Мъжът помолил починалият да бъде положен в камера, тъй като се изисквало време роднините му да пристигнат от Америка.

"И отивам, взимам го, обаче като го вкарвам в камерата да го обличам, примърдаха мустаците му, устните му примърдаха, веднага се обадих на съдебния лекар. Той ми каза веднага викай Бърза помощ. Извиках Бърза помощ и оттам нататък не знам. Още е жив човекът", разказа Бисер Тодоров от погребалната агенция.

По неофициална информация 72-годишният мъж не отговарял на свои познати. Те са сигнализирали на тел. 112. Пристигналите полицаи са разбили вратата на дома му, за да влязат. Мъжът е бил в банята. След случилото се в погребалната агенция 72-годишният мъж е настанен в сливенската болница с хипотермия, ниска температура, ниски нива на кръвната захар и слабо биене на сърцето.

"Вчера сме приели в 21:30 часа през нашето приемно отделение пациент в тежко състояние. В момента е в кома. В реанимация се намира в момента пациентът. Правим всичко възможно, за да го възстановим, колкото е възможно", обясни д-р Васислав Петров, директор на МБАЛ "Иван Селимински"-Сливен.

Все още не е ясно кой е лекарят, написал съобщението за смърт, въз основа на което е издаден от общината Акт за смърт. В сливенския Спешен център тече вътрешна проверка. Към момента оттам отказват коментар по случая.

Репортер: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не са открити нарушения при лечението на абитуриента от Велико Търново
Не са открити нарушения при лечението на абитуриента от Велико Търново
Борис Ячев, НФСБ: Категорично сме против искането за оставка на г-жа Караянчева
Борис Ячев, НФСБ: Категорично сме против искането за оставка на г-жа Караянчева