НОВИНИ

Световноизвестният български цигулар Васко Василев празнува 50 години

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
19:10, 14.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Култура
Снимка: Архив/ БГНЕС

Прочутият български цигулар Васко Василев днес празнува 50-ия си рожден ден. Музикантът пристигна в София специално за юбилея, ще го посрещне в компанията на семейството си и любимата публика - в столичен клуб.

Детето чудо, винаги усмихнатият и раздаващ щедро талант и енергия Васко Василев - на 50. Казва, че оптимизмът, усмивката му идват по рождение. И скромно определя това, което е постигнал, като късмет. Само на 5 излиза на сцената, на 9 заминава да учи далече от България, на 23 години е най-младият концерт майстор на Кралската опера в Лондон.

"На 50 имаш повече право да не порастваш, защото няма време вече. Така че може да си още повече дете. По принцип не мисля за възрастта. Мисля за моите проекти, за музиката, която правя", споделя Васко Василев.

Сега е творчески продуцент в Кралската опера в Лондон, не спира с музиката и вдъхновението дори и в кризисната година.

Посреща юбилея с концерт и книгата на Христо Русев, който го следва на турнето преди пандемията. Една година от живота му, с 50 000 кадъра.

"Както казах - продължавайте да правите това, което искате. Защото ако правиш това, което харесваш... дали то ще е успешно, не е толкова важно. Аз получавам огромно удоволствие от това, което правя вкъщи, което записвам. Пък дали са го видели 1000 човека или 100 000, това е вече бонус", каза още Васко Василев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военният ни флот получи два нови кораба – минните ловци "Места" и "Струма"
Военният ни флот получи два нови кораба – минните ловци "Места" и "Струма"
Как се зароди идеята за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй"?
Как се зароди идеята за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй"?