Борис Ячев, НФСБ: Категорично сме против искането за оставка на г-жа Караянчева

от БНТ
19:40, 14.10.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Политика

Не са провеждани разговори относно искането за оставката на г-жа Караянчева от БСП и ДПС. Ние имаме позиция на парламентарната група и ще я изразим в зала – категорично сме срещу искането за оставка и така и ще гласуваме. Това коментира в "Още от деня" Борис Ячев, зам.-председател на НФСБ.

„Да се иска оставка на г-жа Караянчева или на който и да е председател на Народното събрание от хора, които не само последните няколко месеца, но и преди половин година отсъстваха трайно от пленарна зала, не взимат участие в разискванията, нямат регистрация, е проява на върховен политически цинизъм“, е мнението на Ячев.

Той заяви, че не е работа на премиера постоянно да е в Народното събрание. Ако зависи от депутатите на БСП, той ще бъде викан при най-дребния повод. По всякакъв повод опозицията използва възможността премиерът да бъде викан в Народното събрание. Това не е основно негово задължение. Когато е било необходимо и ние като част от парламентарното мнозинство сме гласували, той е присъствал или са присъствали вицепремиерите, които са негови заместници и носят не по-малко политическа отговорност, подчерта депутатът.

Борис Ячев заяви, че виновните служители от ГДБОП, нахлули на погрешен адрес, трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Според него е трябвало да бъде извършен оперативен контрол по отношение на тази и други специализирани операции. Наказания в рамките на вътрешното министерство безспорно ще има, категоричен е зам.-председателят на НФСБ.

Той призна, че Народното събрание има своите негативи, но действията на опозицията не допринасят за увеличаване на рейтинга на законодателната институция. Така че опозицията, не само да критикува, а да погледне и своето поведение и резултата от своята работа в Народното събрание и ще види, че тя допринася за този негативен рейтинг, посочи Борис Ячев.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мъж "възкръсна" в моргата в Сливен
Мъж "възкръсна" в моргата в Сливен
Предложение: По-опростени обвинителни актове за по-бързо правосъдие
Предложение: По-опростени обвинителни актове за по-бързо правосъдие