Борисов: Осигурихме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май

от БНТ
14:19, 22.04.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

"Отпускаме допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. Средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии“.

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, което се проведе днес чрез видеоконферентна връзка.

Министър-председателят в оставка подчерта, че близо година правителството осигурява добавката от 50 лева за възрастните хора и разходите за нея вече надхвърлят 1 милиард лева. Премиерът в оставка напомни още, че в условията на пандемия подкрепа получават не само българските пенсионери, но и работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и бизнесът.

Допълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионери. Тази подкрепа за пенсионерите е част от пакета със социално-икономически мерки, които правителството реализира заради пандемията.

В рамките на днешното заседание правителството прие и друго решение, съгласно което Министерството на образованието и науката получава управлението върху имоти – публична държавна собственост, намиращи се в столичния район "Младост“. Досега имотите са управлявани от Министерството на отбраната и Министерството на културата.

"Окрупняват се два терена за изграждането на френското училище „Виктор Юго“ – един ангажимент, който сме поели към френската страна“, изтъкна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Билбао може да не приеме мачове от европейското първенство
Билбао може да не приеме мачове от европейското първенство
Утре пускат движението в ремонтирания 10 км участък на "Тракия" край Чирпан
Утре пускат движението в ремонтирания 10 км участък на "Тракия" край Чирпан