НОВИНИ

Температури над 20 градуса в по-голямата част от страната

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 22.04.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще духа слаб южен вятър, максималните температури още ще се повишат и ще бъдат между 19 и 24 градуса. По-хладно ще остане по Черноморското ни крайбрежие с температури от 13 до 18 градуса. Ще бъде предимно слънчево, но след обяд облачността ще започне да се увеличава и до полунощ на отделни места в западните райони е възможно да превали.

Облачно ще е времето и през нощта, и през утрешния ден. На места в Западна и Централна България се очакват валежи от дъжд, докато в източните райони ще се задържи почти без валежи. Сутрешните температури ще бъдат между 7 и 10 градуса, в София около 8.

Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 14 и 19 градуса, в София - около 15°. През деня ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад.

В планините облачността ще е по-често значителна и преди обяд в масивите от Западна, а по-късно през деня и в Централна България ще вали, като границата между дъжд и сняг ще е на надморска височина от около 1700 метра.

Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в Банско, Боровец и Пампорово ще бъдат между 5 и 7 градуса, на Алеко около 3 градуса. Опасността от лавини в планините остава повишена.

И на Балканите облачността ще бъде значителна, на места с превалявания от дъжд, в планините сняг. В северозападните райони се очаква застудяване.

Ветровито и с валежи ще бъде в Северна и Източна Европа, като на Скандинавския полуостров и в Прибалтика валежите ще са от сняг. Значителни валежи се очакват на Апенините - причината - поредният циклон, който ще определя времето и у нас в близките дни.

През нощта срещу събота в Югозападна България валежите ще се усилят. В събота ще преобладава облачно време, с валежи главно в Южна България. В Северна България ще има и слънчеви часове. Ще бъде ветровито, а максималните температури ще се понижат.

В неделя валежите ще спрат, облачността ще намалее, а температурите отново ще тръгнат нагоре.

В понеделник ще бъде слънчево, повишението на температурите ще продължи. Във вторник отново се очакват превалявания и захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ребин Сулака си тръгна от Левски
Ребин Сулака си тръгна от Левски
Борците ни в свободния стил се прибират днес
Борците ни в свободния стил се прибират днес