НОВИНИ

Борусия (Дортмунд) посреща Челси, Брюж е домакин на Бенфика в Шампионската лига

кай хаверц гол асистенция успеха челси борнемут
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:47, 15.02.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Нови два осминафинални сблъсъка от Шампионската лига ще се изиграят тази вечер. Борусия (Дортмунд) посреща Челси в 22:00 часа българско време, а по същото време Брюж е домакин на Бенфика.

Бившите победители в турнира Борусия и Челси влизат в срещата в различни позиции, като според мнозина шансовете на двата отбора за продължаване към последните осем в турнира са равни. „Жълто-черните“ са в страхотна форма от началото на годината, като серията им от пет поредни победи в Бундеслигата ги доближи на три точки от водача в класирането и действащ шампион Байерн.

Избраниците на Греъм Потър са на другия бряг на емоциите, след като направиха равенство 1:1 с Уест Хем в градско дерби от Висшата лига през уикенда. „Сините“ са в незадоволителна форма напоследък, като нямат победа от месец насам – на практика, единственият им успех от началото на годината бе срещу Кристъл Палас с 1:0 на 15 януари. Потър има тежка задача да намери идеалния състав на лондончани след вихрения зимен трансферен прозорец, в който клубът похарчи огромна сума пари за нови футболисти, а на „Стамфорд Бридж“ акостираха имена като Михайло Мудрик и световния шампион с Аржентина Енцо Фернандес, превърнал се в и най-скъпата покупка в историята на клуба.

Борусия (Дортмунд) и Челси ще се изправят един срещу друг за първи път в историята си в Шампионска лига. Реваншът между двата състава е на 7 март.

В другата среща от сряда вечер Брюж приема Бенфика. По предварителни прогнози португалският гранд е фаворит за това да продължи към следващата фаза. Бенфика е лидер в португалската Примейра лига с 53 точки, с пет повече от най-близкия преследвач Порто.

Брюж от своя страна е четвърти в белгийската Про лига, на цели 20 пункта от водача Генк. Двата тима ще играят реванша си от осминафиналите в Лигата на 7 март.

Вижте прогнозите на журналиста от БНТ Стефан Георгиев ТУК!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шампионската лига се завръща! Прогнози за 1/8-финалите в сряда вечер
Шампионската лига се завръща! Прогнози за 1/8-финалите в сряда вечер
МС ще внесе отново в 49-ото НС законопроекти, свързани с приемането на България в Шенген и ПВУ
МС ще внесе отново в 49-ото НС законопроекти, свързани с приемането на България в Шенген и ПВУ