НОВИНИ

Борусия Дортмунд разби с 4:1 Севиля в мач от груповата фаза на Шампионска лига

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:10, 06.10.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
борусия дортмунд поведе накря загуби кьолн мач пет гола
Снимка: БГНЕС/АРХИВ
Слушай новината

Борусия Дортмунд разби с 4:1 като гост отбора на Севиля в мач от груповата фаза на Шампионска лига.

Гостите поведоха още в 6-ата минута с гол на Рафаел Герейро, който нанесе перфектен удар от границата на пеналтерията. Стражът на Севиля нямаше шанс да стигне до топката. Любопитен момент от първото полувреме бе директният червен картон, който съдията показа на Юсеф Ел Несири от домакините. Малко след това ВАР се намеси и ситуацията бе прегледана. Червеният картон бе заменен с жълт.

В 41-ата минута Джуд Белингам блесна с невероятна индивидуална изява, която му донесе и гол - 2:0. А докрая на полувремето Карим Адейеми оформи класическото 3:0 с гол в 43-та минута.

Севиля обаче намали резултата с гол на Юсеф Ел Несири в 51-ата минута, а Алекс Телеш асистира за попадението. Амбициите на испанския тим бяха попарени в 75-ата минута, когато Юлиан Бранд се разписа за крайното 4:1

След края на мача от клуба обявиха раздялата със старши треньора Хулен Лопетеги. Шесткратният шампион в Лига Европа започна слабо сезона и има само една победа във всички турнири до момента.

Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че е доволен от представянето на отбора, но не и от това, че тимът допусна гол рано през второто полувреме.

„Не съм доволен от това, че ни вкараха гол още в началото на второто полувреме. Позитивното е, че не се стигна до някакъв срив. Имахме още енергия и успяхме да задържим преднината си. Не всичко беше на ниво днес. Не сме забравили какво се случи в събота, но това беше двубой от Шампионската лига. Трябваше да излезем на 5 точки пред Севиля в подреждането. Успяхме да го направим и сме щастливи от постигнатото“, каза още Един Терзич.

С тази победа Борусия Дортмунд комфортно окупира втората позиция зад Манчестър Сити, които разгромиха с 5:0 Копенхаген в другия двубой от групата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече от 100 българи останаха за часове без храна, вода и хотел на летището в Букурещ
Повече от 100 българи останаха за часове без храна, вода и хотел на летището в Букурещ
Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги
Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги