НОВИНИ

Бруно Бекман: За жестокостите в Буча от първо лице

Бруно Бекман
от Бруно Бекман
20:37, 20.04.2022
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Докато войната продължава на изток, светът тепърва научава истината за случилото се в районите, напуснати от руските военни части.

В околностите на Киев се водиха едни от най-тежките сражения на украинската армия с руските сили. Броят на загиналите хора все още остава неясен, съдбата на мнозина е неизвестна, опустошенията са потресаващи.

В серия от репортажи специално за БНТ журналистът Бруно Бекман показа как изглеждат сега тези белязани от войната села и градове. Днес той беше в Буча.

"Намирам се в центъра на Буча, градът, чието име стана синоним на най-жестокия епизод и образ на войната от началото на инвазията. Изглежда, че Мариупол - град със 477 890 жители, и животът на всички тези 477 890 жители беше преобърнат по ужасяващ начин, ще падне в някой от следващите дни. Разликата с Буча е, че там светът няма да има независим поглед и източник, който да документира последиците от нашествието в Мариупол, след като бъде превзет от руските сили", предава Бруно Бекман за БНТ София от Буча, Украйна.

ВОЙНАТА В УКРАЙНА

КОНФЛИКТЪТ В УКРАЙНА: НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

ПЪТЯТ НА БЕЖАНЦИТЕ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан (Ботевград) се класира за Финалната четворка на Балканската лига
Балкан (Ботевград) се класира за Финалната четворка на Балканската лига
Славия без трима основни футболисти за реванша с ЦСКА
Славия без трима основни футболисти за реванша с ЦСКА