НОВИНИ

БСП избра нов ръководен орган на юбилейния си конгрес

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:24, 26.09.2020
Чете се за: 01:27 мин.
У нас

БСП провежда 50-ия си юбилеен Конгрес. Пред съпартийците си Корнелия Нинова заяви, че БСП ще подаде ръка на всеки, който е готов да работи безкористно за отечеството. Призова за консолидация около принципи и морал в политиката.

Конгресът започна с избор на ръководство на форума, сред членовете са и хора от вътрешната опозиция - Сергей Станишев и Георги Пирински. Михаил Миков, който влизаше по право, се отказа.

Прието беше предложението в ръководството да влезе и кметът на Перник Станислав Владимиров.

В политическия си доклад Корнелия Нинова направи анализ на изминалия 4-годишен период.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Бяхме съблазнявани с моркова, бяхме бити с тоягата, но издържахме.

Заяви, че с "Визия за България" БСП е единствената партия, готова с алтернативен план за управление на страната. Категорична е, че не трябва да има битка между поколенията в партията, а приемственост.

Посочи, че БСП успя да направи сериозна реформа в своите редици. Поздрави съпартийците си за високата активност по време на прекия вот, както и за добрата му организация. За нея резултатите доказват, че хората са избрали не лидер, а политика и курс на партията.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Шапка ви свалям! Ще направя всичко по силите си, за да изпълня това доверие с честни, открити и последователни политики за превръщане на БСП в първа политическа сила в България.

Каза, че БСП ще се бори за създаване на широк фронт от съмишленици за смяна на модела на управление в България и налагане на лява алтернатива.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Подаваме ръка на всеки, който е готов да работи безкористно за Отечеството, добре дошъл е всеки, който иска да проправи политика с грижа за хората.

Уточни, че не би приела сговор със задкулисието и в партията, и в държавата.

Корнелия Нинова, председател на БСП: След 4 години усилия и труд е време да поучим този успех - победата на парламентарните избори не за постове, а за лостове за промяна на България.

Голямата интрига на Конгреса е кой ще влезе в Националния съвет на БСП - това е органът, който одобрява важни решения на партията, затова за всеки лидер е важно да работи в синхрон с пленума. 692-ма са кандидатите, които ще се борят за 113 места в НС. Стана ясно, че Михаил Миков си е направил самоотвод и от Националния съвет.

Михаил Миков: Отношенията в партията достигнаха точка на напрежение, на омраза бих казал, в някои случаи, което не дава никакъв добър тон. Вижте Конгреса, духа му, настроението. Нещо, което просто не си струва в един момент. Да не говорим, че очевидно целта на Нинова в този мандат е да овладее Националния съвет.

114 младежи пък ще се борят за 37 места от младежката квота в Националния съвет. Гласуването ще започне в 22:00 ч. тази вечер, а резултатите ще са ясни утре сутринта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
80-а вечер на протест в София
80-а вечер на протест в София
Божидар Краев с победен гол за "Мидтиланд"
Божидар Краев с победен гол за "Мидтиланд"