НОВИНИ

Работодателите и бизнесът ще получат още държавна помощ заради COVID-19

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
20:18, 26.09.2020
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите, а от следващия месец правителството отпуска близо 148 млн. лева в помощ на бизнеса.
Днес премиерът Бойко Борисов коментира и темите оставка и коалиции.

Идеята за детски кътове на работните места премиерът обяви първо във Фейсбук. Малко след това, при посещение на завод за автомобилни кабелни системи, премиерът разясни целта.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Да могат родителите, особено майките, които са на гъвкаво работно време и се налага да задържите повече, или да ги извикате повече на работа, да има децата къде да си играят, къде да се социализират в това време, да не плачат вкъщи и да създаваме проблеми.

Това ще струва на бюджета 15 млн. лева. А следващия месец още 68 милиона ще бъдат дадени на фирмите с над 500 000 лева оборот за справяне с COVID кризата. Пари ще има и за малките и средни предприятия, които имат нужда от преустройство на производствата си.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Маски, дезинфектанти, входове, шлемове, каквото е необходимо - подкрепяме фирмите, за да може да не спира.

Премиерът провери и пречиствателната станция в Айтос и ремонта на Айтоския проход. По време на инспекцията потвърди, че не планира да подава оставка.

Бойко Борисов, министър-председател на България: То ако имаше на кого, веднага да отидем да я дадем.

Категорично отрече и вероятността ГЕРБ да търси нови партньори за коалиция.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Тези, които си правят тънки сметки, да не им споменавам имената, че така им се вдигат акциите - могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция. Имаме си достатъчно партньори - СДС, Патриотите, други по-малки партии, които имат евроатлантическа и патриотична ориентация, земеделците и то най-добрите. Така че да не си правят сметка за коалиции. Първо - ние на Конгрес сме решили с БСП и ДПС да не правим коалиция, така че нашите партньори са ясни.

На кабинета си Борисов дал още една задача - да бъдат построени поне три нови язовира, за да няма нови проблеми с безводието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Краев с победен гол за "Мидтиланд"
Божидар Краев с победен гол за "Мидтиланд"
Масов недостиг на анестезиолози в болниците
Масов недостиг на анестезиолози в болниците