НОВИНИ

Четвърти ден продължава хаосът по британските бензиностанции

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 27.09.2021
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Четвърти ден продължават хаотичните сцени по британските бензиностанции - паническо зареждане и забавени доставки доведоха до временното затваряне в някои градове на до 90% от тях.

Безкрайни опашки продължават да се вият по все още работещите бензиностанции в страната, въпреки уверенията на британското правителство, че няма недостиг на горива и че паниката е предизвикана от презапасяване, обясни журналистът от Би Би Си и сътрудник на БНТ Красимира Хендри.

Можем само за пореден път да уверим гражданите, че имаме достатъчни запаси от гориво. Рафинериите също не са спирали работа. Единствената причина на някои бензиностанции да има проблем е, че хората започнаха панически да купуват горива. Съветът ни е да се зарежда толкова, колкото е необходимо, а не да се презапасяват, каза Джордж Юстис, министър на екологията на Великобритания.

Кризата се дължи на липсата на квалифицирани шофьори на цистерни, които пренасят горивото, допълни Красимира Хендри.

На този етап няма поскъпване на горивата. Интересен факт обаче е, че във Великобритания почти 100% от домакинствата използват газ за битовите си нужди и там се очаква поскъпване на цените.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съществено захлаждане утре
Съществено захлаждане утре
Пловдивският лекар, застрелял крадец, получи втора оправдателна присъда
Пловдивският лекар, застрелял крадец, получи втора оправдателна присъда