НОВИНИ

Чувствително застудяване днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 28.02.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури ще са между 8° и 13°. През деня в повечето райони ще преобладава облачно време. На отделни места в Източна България ще превалява дъжд, преди обяд примесен със сняг. В западните райони от страната облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад.

Много ветровито ще бъде в планините с умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще нахлува по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

В масивите от Централна и Източна България облачността ще е значителна. На много места в Стара планина и Родопите ще има валежи от сняг. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава голяма.

С предстоящото застудяване, температурите през новата седмица ще се доближат до обичайните за сезона. В понеделник главно в североизточната половина от страната ще превали дъжд, в планините и планинските райони - слаб сняг.

Във вторник облачността ще се задържи значителна, но вечерта ще започне да намалява и на 3 март ще преобладава слънчево време, а дневните температури ще се повишат и на места ще достигнат 17°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли. Дневните температури още малко ще се повишат, сутрешните ще са почти без промяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1079 нови случаи на коронавирус за последното денонощие
1079 нови случаи на коронавирус за последното денонощие
Протестите в Барселона за освобождаване на рапъра Хасел прераснаха в безредици
Протестите в Барселона за освобождаване на рапъра Хасел прераснаха в безредици