НОВИНИ

Чувствително застудяване - очакват се първите валежи от сняг

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 29.11.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Максималните температури днес отново ще са в широки граници – между 5° и 10°, в крайните югозападни райони - до 12°-13°. Облачността ще се задържи предимно значителна, а в следобедните часове, както и вечерта, на отделни места в южните и източните райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър.

Над планините ще бъде предимно облачно, но почти без валежи. Ще духа слаб, по най-високите части на Рила и Пирин умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 1°.

През нощта валежи ще има на много места в страната. Със силен вятър ще нахлува по-студен въздух и в Северозападна България и високите полета дъждът бързо ще премине в сняг.

В понеделник валежите в по-голямата част от страната ще продължат, като в Дунавската равнина и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. Ще се образува и снежна покривка, в повечето райони тънка. В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи, където количеството на валежите ще е по-голямо, ще има условия за виелици и навявания. След обяд от запад валежите ще спират. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 0° и 5°.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в много райони ще намалява. Вятърът ще е до умерен от север-североизток. Сутринта ще е студено с температури между минус 7° и минус 2°, а през деня в по-голямата част от страната се очакват стойности около и над 0°.

В сряда вятърът ще отслабне, в някои райони и ще стихне. Сутрешните температури ще се понижат още. Ще има разкъсана облачност, сутринта и до предимно слънчево, но през деня от запад ще започне ново увеличение на облачността.

В четвъртък се очакват валежи, но и затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1792 случая на коронавирус при 4928 теста
1792 случая на коронавирус при 4928 теста
Ще се кандидатира ли отново Тръмп за президент на САЩ?
Ще се кандидатира ли отново Тръмп за президент на САЩ?