НОВИНИ

Цончо Ганев: "Възраждане" няма да подкрепи правителството на ГЕРБ

bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 05.12.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Политика
Слушай новината

Зам.-председателят на ПП "Възраждане" Цончо Ганев, който е и зам.-председател на Народното събрание коментира в Бургас връчването първия проучвателен мандат за съставяне на правителство и избора на ГЕРБ за кандидата за премиер в лицето Николай Габровски. Цончо Ганев е категоричен, че "Възраждане" няма да подкрепи подобно правителство.

"Ние не искаме политиката да се води от това какви постове кой на какво дава, за да направи коалиция. Ние искаме водещи политики, за които ясно и точно сме декларирали. Няма как да подкрепим правителство, което работи и ще работи усилено за въвеждането на еврото. Напротив, ние искаме това правителство, което ще управлява България следващия момент, на първото заседание да отмени въвеждане на еврото. Следващото е спирането на доставките на оръжие и вкарването на България във военен конфликт. Трето, основно, е планът за възстановяване и устойчивост", каза Цончо Ганев.

По думите на зам.-председателят на „Възраждане" правителството има пълното право във всеки един момент да предоговори условията за закриване на българските ТЕЦ-ове.

"Това, което се подготвя като правителство, смята всичките тези политики за съвсем нормални, за да ги прокарва и да ги отстоява. Затова ние от "Възраждане" няма начин, по който да подкрепим това правителство", заяви Ганев.

Според него няма значение кои личности ще съставят правителство, при положение че ще прокарват политики, които по думите на Ганев ще ни загробят като държава и въобще като бъдеще.

"Какво значение има дали ще е г-н Габровски, дали ще е Бойко Борисов или когото и да е било друг от ГЕРБ, при положение че ще се отстояват евроатлантически ценности и приоритети, които са чужди на България и на нашите интереси, без значение кои са личностите. Важни са политиките, които ще се защитават", каза още зам.-председателят на Народното събрание.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ сключи договор с Националния филмов център
БНТ сключи договор с Националния филмов център
Вносът на руски петрол: Как изключението за България ще се отрази на рафинерията в Бургас?
Вносът на руски петрол: Как изключението за България ще се отрази на рафинерията в Бургас?