НОВИНИ

ЦСКА и Левски излизат за положителни резултати в Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:29, 04.08.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
ясни полуфиналистите лигата конференциите
Слушай новината

Отборите на ЦСКА и Левски останаха единствените два българския представителя в турнира Лига на конференциите, но въпреки това и двата тима изглеждат с добри шансове да прескочат третия квалификационен кръг в надпреварата.

В първия си двубой "червените" посрещат на Националния стадион "Васил Левски" ирландския Сейнт Патрикс, като момчетата на Саша Илич ще влязат в ролята на фаворит. Сръбският наставник все пак подчерта, че продължаването напред няма да бъде лесно.

Въпреки някои колебания в началото на сезона в последните си два мача ЦСКА демонстрира, че започва да намира верния ритъм, вкарвайки общо девет гола на Македония Гьорче Петров и Берое.

Дебют за "армейците" се очаква на направи новото попълнение Джонатан Линдстет, който се присъедини към тима преди няколко дни. Извън сметките за този мач обаче остават контузените Бисмарк Чарлс, Митко Митков и Марк-Емилио Папазов, докато Калоян Кръстев и Иван Турицов също са с леки травми, но се очаква да бъдат на линия за срещата.

Мачът между ЦСКА и Сейнт Патрикс започва в 20.00 часа и ще бъде изгледан на живо от легендата на "червените" Христо Стоичков.

В същото време пък за отбора на Левски предстои визита в Малта за среща със състава на Хамрун Спартанс.

След като в предишната фаза "сините" елиминираха гръцкия ПАОК, техните привърженици ще се надяват на нов успех и класиране за плеойфната фаза на Лигата на конференциите.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов определи Хамрун като "сериозен отбор, в който се влага най-доброто финансиране в Малта" и допълни, че "който изиграе мача по-умно, по-правилно тактически с по-малко индивидуални грешки ще продължи".

Единствените кадрови проблеми пред Стоилов са свързани с отсъствието на Ивелин Попов, който все още е напълно готов за игра след контузията си, макар вече да започна индивидуални тренировки.

Ако се справи с малтийското препятствие, то отборът на Левски ще елиминира два последователни отбора в Европа за първи път от сезон 2010/11 насам, когато "сините" за последно бяха част и от груповата фаза на европейски клубен турнир.

Първият двубой от сблъсъка между Хамрун и Левски е тази вечер от 20.30 часа българско време на Националния стадион "Та Али" в Малта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещата линия на Центъра за безопасен интернет е пред закриване заради липса на финансиране
Горещата линия на Центъра за безопасен интернет е пред закриване заради липса на финансиране
Шефът на "Булгаргаз": Ще има недостиг на газ с идването на отоплителния сезон
Шефът на "Булгаргаз": Ще има недостиг на газ с идването на отоплителния сезон