НОВИНИ

Цветан Цветанов: Инициативата "Три морета" дава големи възможности за бизнес и инвестиции

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
22:45, 08.06.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Инициативата "Три морета" дава големи възможности за бизнес и инвестиции. Това заяви председателят на Управителния съвет на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

Цветанов беше домакин на конференция в София, посветена на иновациите и енергийните сигурности, свързани с инициативата. В нея участваха ръководителят на канцеларията на президента на Латвия Андриш Тейкманис, както и посланик Даниел Фрийд от САЩ.

"Тази инициатива с всяка изминала година започва да придобива много повече смисъл. Искам да подчертая активната роля на Полша и Румъния. Фондът, който те създадоха, е с номинал около 500 милиона евро. България участва символично с 20 милиона евро. Единственият начин да се противодейства на руското влияние върху тези държави от Триморието е когато имаме адекватна свързаност, която да кореспондира с конкурентоспособността и възможността да може да се прави бизнес и да се развиват икономическите региони", коментира Цветан Цветанов.

На събитието бяха обсъдени приоритетите на председателството на Латвия, както и бъдещето и добавената стойност на инициативата за България. Сред предложенията бяха - Украйна, Гърция и Молдова да станат част от инициативата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иво Ангелов се връща на тепиха за държавното първенство по класическа борба
Иво Ангелов се връща на тепиха за държавното първенство по класическа борба
Инициативен комитет с национална подписка срещу машинното гласуване
Инициативен комитет с национална подписка срещу машинното гласуване