НОВИНИ

"Да дарим усмивка" помага на абитуриенти в неравностойно положение

bnt avatar logo
от БНТ
17:58, 25.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

"Да дарим усмивка" е инициатива, която помага на деца в затруднение да отпразнуват абитуриентския си бал достойно.

Инициативата е сдружение, което от няколко години помага на деца с увреждания, деца от домове и социално слаби семейства да прекарат един незабравим ден.

Има много деца от социално слаби семейства, които се отказват от празника си, защото не могат да се подготвят така че помагаме на всяко дете без значение каква е причината. Най-хубавото е че след цялата организация - грим, прическа, тоалети накрая нашето сдружение с подкрепата на софийски мотористи и приятели когато им направим един ескорт с моторите и всички тези батковци и каки отидат да ги поздравят, да ги прегърнат отиват пред училището заедно с тях децата се чувстват забелязани, обичани и специални и това им остава незабравим спомен, разказва Поли.

Инициативата се подкрепя от много хора с различни професии, като всеки се включва с каквото може, за да допринесе за празника на децата. От дарения на тоалети до разкрасителни процедури и транспорт.

Изискването към дрехите е да са много запазени, хората така и правят почти са неразличими от нови, да са почистени на химическо чистене. Същото се отнася и за обувките. Те няма как да са на химическо чистене, но да са нови и доста запазени, казва Венелина.

Тази година една от абитуриентките, чийто празник стана реалност заради добрината на хората е Мери, която учи в Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ в Костинброд.

Първо бях под напрежение дори не знам защо , не мога и да го опиша. Но след това се успокоих, защото никой досега наистина не е правил такова нещо за мен. Чувството е уникално, признава Мери.

Гледайте още теми от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандални измами с кремация: Какво се знае до момента?
Скандални измами с кремация: Какво се знае до момента?
Ибрахимович се оперира и ще отсъства 8 месеца
Ибрахимович се оперира и ще отсъства 8 месеца