НОВИНИ

Даниел Митов: Има някаква фракция в ПП, която започва да ми изглежда като проруска

bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 04.11.2022
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Трудно е да се прогнозира дали изобщо ще успеем да съставим редовно правителство, трудно е да се прогнозира и какво ще е то. Това коментира в "Панорама" депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

"България има нужда от редовно правителство, защото служебните, при така създадения конструкт в българската Конституция, започват да тежат твърде много в една и съща посока, а именно - президентството", каза още Митов.

Той коментира днешното гласуване за покупка на нови изтребители Ф-16, при което парламентарната група на "Продължаваме промяната" се раздели - докато повечето гласуваха "за", Асен Василев гласува "против", а 10 депутати от партията се въздържаха.

"Не знам дали не получихме отговор на това защо до момента не беше възможно да се състави правителство на базата на проевропейско мнозинство. Очевидно има някаква фракция вътре (в ПП - бел. ред), която започва да ми изглежда като проруска. Асен Василев беше човекът, който издейства дерогация за руския петрол, той атакува американското посолство, под негов натиск вкараха посредници за газа. Започва да ми прилича на тренд, дано ме опровергаят".

Според Митов прибързаното въвеждане на гласуването с машина "за една нощ" е лишило част от българските граждани от право на глас, защото е въвело технологичен ценз.

"Германският конституционен съд го е казал - за да е сигурно, че е честен и прозрачен, изборният процес трябва да бъде проследим дори и от най-необразования човек и трябва да е проследим от първоначалната точка до крайната. Това е и нашата мотивация да подкрепим едно такова решение".

Оръжието за Украйна и приемането на еврото са изградили мнозинство в парламента, каза Митов.

"Това са знаци, че в българския парламент могат да бъдат създавани мнозинства, може да се получи и управление около такива разумни политики, но казах защо според мен не се е получило".

Митов заяви, че Бойко Борисов демонстрира държавническа зрялост и много добре знае какво трябва да се прави за страната.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Панорама"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Гюров: Няма разцепление в парламентарната група на "Продължаваме промяната"
Андрей Гюров: Няма разцепление в парламентарната група на "Продължаваме промяната"
България с 14 медала от първия ден на Европейското по карате киокушин в "Арена София"
България с 14 медала от първия ден на Европейското по карате киокушин в "Арена София"