НОВИНИ

Депутатите питат ЦИК може ли да се провеждат избори 2 в 1

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 20.08.2021
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Парламентарно представените партии все още не са се обединили около дата за насрочване на президентските избори. Според повечето от тях избори две в едно не е удачен вариант. Ще се събират на председателски съвет следващата седмица, където са поканили ЦИК, за да се уточни могат ли изборите да бъдат две в едно.

Коя е удачна дата за президентски избори и трябва ли да бъдат две в едно според вас?

Тошко Йорданов - председател на ПГ на "Има такъв народ": Не сме го обсъждали, ще го говорим в групата, самостоятелни изказвания няма да правя.

Александър Ненков - депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС: Всички се обявиха за опозиция, това е шизофренно състояние. Не вярвам за държавата да е полезно да се протакат парламентарните избори, за нас най-добрият вариант и за държавата е да има дата максимално бързо.

Георги Гьоков - депутат от ПГ на "БСП за България": Аз смятам, че в законно установените срокове в Конституцията ще бъде назначена дата. Ако почнем да правим политически сметки, тесни интереси на партиите, няма да стигнем до никъде, всеки ще дърпа в своя посока трябва да се съберат и да решат удачната дата.

Христо Иванов - съпредседател на ПГ на "Демократична България": Чакаме председателския съвет на парламента с ЦИК, за да обсъдим техническите условия другата седмица. Решението парламентът трябва да почне да го формира. А президентът кога, не мога да коментирам. Коя е удачната дата не мога да кажа, чувам различни послания, но за готовността на ЦИК.

Хамид Хамид - депутат от ПГ на ДПС: Не сме мислили кои дати са удачни или не. Парламентът ще реши, за нас няма удобни или неудобни срокове.

Избори две в едно как ви се виждат?

Хамид Хамид - депутат от ПГ на ДПС: Правили сме го. След срещата с ЦИК, ще ги изслушаме, ще видим техническата възможност дали е възможно изобщо, мисля, че е възможно.

Татяна Дончева - депутат от ИБГНИ, зам.-председател на Народното събрание: Влязохме във варианти, които всички са лоши. Кой е най-добрият от лошите е трудно да се прецени и трябва да се приеме, това, което е. Аз в такива случаи избягвам да си избирам дата за изпит. Когато кажат тогава. Има мнозинство, нищо, че се нарича опозиция. Каквото кажат това е. Ние няма да се противим на никакви дати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалшив профил на ВиК-Варна призовава хората да не ги безпокоят по телефона
Фалшив профил на ВиК-Варна призовава хората да не ги безпокоят по телефона
Работници на "Автомагистрали - Черно море" протестират в Шумен, Русе и Бургас
Работници на "Автомагистрали - Черно море" протестират в Шумен, Русе и Бургас