НОВИНИ

Диего Симеоне: Това беше един от най-добрите ни мачове през сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:35, 16.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
диего симеоне беше един добрите мачове сезона
Слушай новината

Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне очаквано остана доволен от победата на неговия тим с 1:0 като гост на Манчестър Юнайтед, която класира "дюшекчиите" за 1/4-финалите в Шампионската лига.

Чоло похвали своите футболисти за тяхното себераздаване, като отчете отличната игра в защита на своите футболисти и няколкото важни намеси на вратаря Ян Облак.

"Щастлив съм. Толкова много хора работят усилено, за да имаме тези моменти. Това беше един от най-добрите ни мачове този сезон. Започнахме с 5-3-2, след което променихме в 5-4-1 с Антоан Гризман отдясно на халфовата линия и Ренан Лоди, нарастващ все повече и повече отляво. Лоди се справи много добре. Трябваше да чака много време, но футболът е прекрасен, защото когато тренираш усилено и си готов, винаги има шанс за теб. Защитата ни беше брилянтна и Ян Облак ни помогна, за да запазим спокойствие през цялото време. Това беше истинско отборно усилие", заяви Симеоне.

С отстраняването на "червените дяволи" Диего Симеоне продължи успешното си представяне срещу английски отбори, като под негово ръководство Атлетико (Мадрид) е продължавал напред в пет от шестте случая, в които се е изправял срещу тимове от Острова във фазата на елиминациите на европейските клубни турнири.

Единственият случай, в който "дюшекчиите" бяха елиминирани, се случи през миналия сезон, когато те загубиха в 1/8-финалите от бъдещия шампион Челси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лека кола се удари в ТИР на магистрала "Тракия" (Снимки)
Лека кола се удари в ТИР на магистрала "Тракия" (Снимки)
Обвиниха 10 лица за разпространение на наркотици в София
Обвиниха 10 лица за разпространение на наркотици в София