НОВИНИ

Димитър Бербатов: Футболът е бизнес продукт и от него трябва да се печели

бербатов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 11.03.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов смята, че футболът представлява един бизнес продукт, от който трябва да се печели.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед разкри част от нововъведенията, които той и екипът му смятат да направят, ако спечелят изборите за президент на централата.

"Една от идеите ни е Изпълкомът да бъде намален от 15 на 9 човека. В него трябва да има хора от футболните гилдии, в сверите, свързани с футбола, хора от бизнеса и финансите. Футболът е бизнес продукт и от него трябва да се направи така, че да печели", заяви той в интервю за предаването "Още от деня".

Бербатов допълни, че миналогодишният конгрес е изкарал на показ "негативни и грозни" акценти от събитието, но всичко това е могло да бъде избегнато при провеждането на "честен" конгрес.

"С Борислав Михайлов за последно сме разговаряли доста отдавна. Това са чертите, които се случват, когато се сблъскат две идеологии, когато вижданията за футбол се разминават. Словесно всеки може да пострада. Това е негативната и грозната част от цялото нещо. Това можеше да бъде избегнато, ако Конгресът беше честен и прозрачен. Ние няма да се откажем, докато не се проведе честен конгрес на Българския футболен съюз и докато футболът не тръгне в по-добра посока.", категоричен бе бившият национал.

Рекордьорът по голове с националния отбор разкри, че неговият приоритет е развитието на детско-юношеския футбол.

"Ние се борим за промяната. Докато не ни дадат шанс да променим нещата, тогава нищо не може да се случи. Промяната може да дойде от всеки, не е задължително да съм аз. Революцията при нас се изразява в едно нещо – развитието на детско-юношеския футбол. От години знаем за проблемите в школите, но никой не прави нищо по въпроса", сподели той.

Бербатов вярва, че националният отбор ще се върне към славните си времена, когато юношеският футбол заработи правилно.

"Ключът за успехите на националния отбор е развитието на детско-юношеските школи. Стратегията се разпростира в рамките на 10 години. Трябва да се тръгне от най-ниското ниво, да започнат да се развиват децата от училищата и детските градини. Следват школите, академиите и аматьорският футбол. За да се случи, държавата трябва и ще ни бъде партньор. В момента тя не иска да бъде партньор на българския футбол", добави Димитър Бербатов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минимални температури под нулата в цялата страна и в събота
Минимални температури под нулата в цялата страна и в събота
На фона на бежанската вълна: Поскъпват апартаментите под наем по морето
На фона на бежанската вълна: Поскъпват апартаментите под наем по морето