НОВИНИ

Драган Стойкович повика един дебютант в разширената група на Сърбия за мачовете през октомври

През следващия месец "плавите" ще се изправят срещу Унгария (14 октомври) и Черна гора (17 октомври) в решителни битки, които могат да подпечатат класирането на тима за Евро 2024.

драган стойкович повика един дебютант разширената група сърбия мачовете октомври
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:57, 26.09.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт

Селекционерът на националния отбор по футбол на Сърбия Драган Стойкович обяви разширения списък с играчи за евроквалификациите срещу Унгария в Будапеща на 14 октомври и три дни по-късно срещу Черна гора в Белград.

Голямата изненада в състава е младата надежда на Партизан - Михайло Илич. 20-годишният защитник се представя отлично за клубния си отбор, а за младежката формация на Сърбия отбеляза два гола срещу Азербайджан през септември и заслужи дебютна повиквателна за представителния тим на страната.

След контузии в групата на "плавите" се завръщат Ерхан Машович и Дарко Лазович, както и Михайло Ристич, който наскоро премина в Селта.

Към този момент Сърбия заема второто място в квалификационна група "Н" с актив от 10 точки, колкото има и лидерът Унгария, но "маджарите" са с мач по-малко. Победи в следващите два мача пък ще гарантират на селекцията на Драган Стойкович класиране за Евро 2024, както и дебютно класиране за страната под това наименование за европейско първенство.

За последно западните ни съседи участваха на Евро 2000 в Белгия и Нидерландия, но тогава играха под името Сърбия и Черна гора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха сириец, намушкал с нож мъж и избягал
Задържаха сириец, намушкал с нож мъж и избягал
Окончателно: Хартиената трудова книжка остава в историята
Окончателно: Хартиената трудова книжка остава в историята