НОВИНИ

Драган Стойкович: За първи път не ми трябват футболисти, а бойци

драган стойкович повика един дебютант разширената група сърбия мачовете октомври
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 09.10.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Сърбия и Унгария се изправят един срещу друг тази събота (14 октомври) в Будапеща в дербито на върха в нашата група "G" на квалификациите за Евро 2024, като преди тази среща и двата тима са с идентичен актив от по 10 точки, като западните ни съседи са с мач повече.

След тежкото гостуване в унгарската столица на "плавите" им предстои не по-малко труден двубой срещу Черна гора, която все още е в битката за класиране на европейските финали.

На фона на тези две важни срещи обаче селекционерът на Сърбия Драган Стойкович няма да може да разчита на един от своите основни състезатели - нападателя Душан Влахович, който е с проблеми в гърба.

"Влахович отпадна от списъка, няма да бъде в надпреварата за предстоящите мачове. Има болки в кръста. Имахме тази информация миналата седмица, бях в контакт с него, както и нашият лекар. Поради болки в долната част на гърба той не е в списъка. За двата мача с Унгария и Черна гора няма да бъде викан нов човек", уточни Стойкович.

Сръбският наставник призна още, че в предстоящите мачове за пръв път няма да се нуждае от футболисти, а от бойци.

"За първи път не ми трябват футболисти, а бойци. Моята основна задача е да заведа отбора на Европейското първенство. На това е подчинено всичко. В дните до мача в Будапеща ще опитаме някои нови схеми на игра. До тази среща имаме 6 или 7 тренировки, така че в края ще разберем кой е готов и кой е в състояние да играе. Мачът в Будапеща ще бъде съвсем различен, защото нашите футболисти няма да играят в "гробна тишина", както в първата среща срещу Унгария в Белград, която беше без фенове. Ще трябва да си сложим реактивните двигатели. Никакъв дизел, само керосин", коментира Драган Стойкович.

"Футболистите ни знаят, че това е важен мач.Трябва да присъства онзи манталитет на войн, да се жертваш за всяка топка и да изпълняваш задачите максимално.Няма аз можех или не можех, просто - трябва. Не се съмнявам, че ще покажем такъв манталитет. И ако стане, да се надяваме на най-доброто. Всеки мач може да създаде герой, за мен няма значение кой ще вкара или ще уреди гол, важното за мен е това впечатление. Ако унгарците са по-добри, ще ги поздравя, но ще видим в събота", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Джуров е четвъртфиналист на Европейската купа по бокс в Черна гора
Красимир Джуров е четвъртфиналист на Европейската купа по бокс в Черна гора
Алкарас трябваше да се потруди срещу Еванс, но си уреди мач с Григор в Шанхай
Алкарас трябваше да се потруди срещу Еванс, но си уреди мач с Григор в Шанхай