НОВИНИ

ДСБ: Повече от всякога е нужно да покажем отговорност към държавата

българия обсъжда предложението дсб технически кабинет третия мандат
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 03.09.2024
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Сега, повече от всякога, е нужно да покажем отговорност към държавата и нацията. Това се казва в съобщение на "Демократи за силна България", разпространено във Фейсбук.

ДСБ оценяват "единството и устойчивостта на коалицията "Продължаваме Промяната" - "Демократична България", като основен фактор за създаването на антикорупционно евроатлантическо мнозинство" и са убедени, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа.

"Част от системните партии в страната, целенасочено отказват да носят политическата отговорност, с която е натоварено редовното правителство, и допускат страната да се ръководи от контролирани от тях служебни правителства. Нашата визия за управлението на страната включва следващо програмно коалиционно и антикорупционно управление, основано на принципите на евроатлантическото развитие, сигурността, спокойствието и благополучието на нацията, защитата на националните интереси и патриотизма", посочват още от ДСБ.

Те се ангажират да положат всички усилия за изграждането на стабилна политическа конструкция чрез широка подкрепа и сътрудничество с всички парламентарно представени проевропейски и реформистки партии.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн ще проведе три Мастърс класа в Испания и в Мексико
Боряна Калейн ще проведе три Мастърс класа в Испания и в Мексико
Две от звездите на Реал Мадрид напуснаха лагера на Франция
Две от звездите на Реал Мадрид напуснаха лагера на Франция