НОВИНИ

Двама са задържаните за убийството в с. Антон

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
22:07, 08.02.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Убийство потресе жителите на община Антон. Жертвата е 28-годишен мъж, който е работил като пастир в селото. Задържани са двама души - местен арендатор, който е и вероятният извършител, и още един човек.

Убийството е извършено в късните часове в неделя. Пристигналият на място екип на спешна помощ само констатира смъртта на мъжа. По тялото му са открити множество следи от насилие. 28-годишният Иван Доганов е издъхнал на метри от дома, в който е живял. Безжизненото му тяло е открито от група младежи.

"Отскоро живее тук. Той е жител на Копривщица. Овчар или пастир, не знам точно каква професия е изпълнявал. Доколкото знам и съпругата му не е от тук. Аз лично разбрах за тези хора в деня на инцидента", обясни кметът на с. Антон Андрей Симов.

Следите водят разследващите към работодателя на жертвата - местен арендатор. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

"Извършена е аутопсия на тялото. Данните са, че е починал от вътрешен кръвоизлив и мастна емболия, вследствие на множество наранявания по цялото тяло", каза Наталия Николова - окръжен прокурор на София.

Местните са потресени от случилото се. А днес се стига и до задържането на още един заподозрян в престъплението.

"В днешния ден, около обяд е установен и задържан за срок от 24 часа по закона за МВР", каза окръжният прокурор.

Мотивите за жестокото престъпление остават неясни. Очаква се дали прокуратурата ще повдигне обвинение и срещу втория задържан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радка Попова: Натоварването към биатлонистите дойде от очакванията ни
Радка Попова: Натоварването към биатлонистите дойде от очакванията ни
Силният вятър ще се задържи само в източните райони през нощта
Силният вятър ще се задържи само в източните райони през нощта