НОВИНИ

Двама загинали и 21 ранени, след като военен камион се обърна край Резово

bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 05.04.2022 (обновена)
15527
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Двама афганистански граждани, нелегални мигранти, загинаха, а други 21 пострадаха, след като специализиран военен камион катастрофира този следобед в района на село Граматиково.

Пострадали са и двама български военни, сред тях и шофьорът на камиона. По случая се води разследване от Военната прокуратура.

Съвместен патрул на Българската армия и "Гранична полиция" залавя 35-ма нелегални мигранти близо до турската граница. С военен камион е трябвало да бъдат транспортирани до Малко Търново.

"По време на превозването се получава пътно-транспортно произшествие, при което автомобилът се преобръща и загиват на място двама афганистански граждани, предполагаеми, мигранти са", обясни полк. Христо Тинев, военно-окръжен прокурор на Сливен.

Голяма част от мигрантите са пострадали и с линейки поетапно са транспортирани до различни болници в Бургаско.

"Ние заварихме 21. Всички бяха на поляната, на земята. С повърхностни рани са, нямат нещо счупено, щом вървят, виждате", каза д-р Христо Нинов от ЦСМП-Бургас.

11 от афганистанците са транспортирани в държавната болница в Бургас.

"Възрастта, която те съобщават, е между 16- и 24-годишни, с травми по крайниците, с травми по главата. Контактни, адекватни, в задоволително състояние. Извършваме всички необходими клинични, параклничини и образни изследвания, за да преценим необходимостта от хоспитализация в отделенията", посочи д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

Нелегални мигранти са жертвите на тежката катастрофа с военен камион

Пострадали са и двамата военни, които били в камиона. Един от тях е шофьорът, чиято проба за алкохол е отрицателна. Причината за самостоятелната катастрофата е неясна.

Инцидентът коментира и премиерът Кирил Петков, който е разпоредил проверка.

"Съжалявам, че са се загубили човешки животи, но просто е инцидент, който сега трябва да се види внимателно какво точно се е случило. Факт е, че Министерството на отбраната са били с тяхно превозно средство. Ще знам детайли, разпоредил съм да ми дадат пълен доклад по случая".

По случая е започнало и досъдебно производство от Военната прокуратура в Сливен.

Екип на "По света и у нас"
Снимки: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстои придвижване на личен състав и военна техника към Гърция и Румъния
Предстои придвижване на личен състав и военна техника към Гърция и Румъния
БФС оповести съдиите на дербитата с участието на Левски и ЦСКА
БФС оповести съдиите на дербитата с участието на Левски и ЦСКА