НОВИНИ

Експерти след инцидента с шахтата убиец: Цял куп институции не са си спазили задълженията

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
08:08, 17.02.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Криминално
Слушай новината

Навързани са цял куп лица и органи, които не са си спазили задълженията. Това каза относно трагичния инцидент с шахтата убиец проф. Иван Миленов от Асоциацията на вещите лица и експертите.

В "Денят започва" казуса коментираха двама професори от Асоциацията на вещите лица и експертите, тоест на хората, на които ще легне тежестта да направят експертизите, от които прокуратурата ще може да пледира за вина пред съда.

"Това е нередно, това изпълнение не може да съществува, това е правено от човек, който няма квалификацията и опита. Кабелът трябва да бъде положен под земята, под тротоара - в тръба, за да бъде изолиран, трябва да бъде пуснат въздушно, както са тези кабели горе. Това полагане както е направено в момента полага автоматически в определен момент да се случи това, което се е случило", заяви проф. Миленов.

Той бе категоричен, че проектант не може да направи такъв обект, защото там има нормативни документи, норми, които трябва да се спазват, тоест не може да има проектант, който да направи такова изпълнение.

"Това се подпечатва, подписва, след това изпълнителят, явно и той няма необходимите компетенции и знания. След това идва надзорът. Навързани са цял куп лица и органи, които не са си спазили задълженията", каза Миленов.

Вижте и коментара на професор Симеон Ананиев във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столична община започна почистване на ледени висулки
Столична община започна почистване на ледени висулки
Вандали рушат спирките в Русе
Вандали рушат спирките в Русе