НОВИНИ

Експертизи ще покажат вменяема ли е майката, убила детето си в Плевенско

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:28, 07.01.2022
5370
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Снимка: МВР
Слушай новината

Жестоко престъпление в плевенското село Лазарово. Задържаха 22-годишна жена за убийството на едногодишното ѝ дете. Заедно с нея в ареста е и дядото на момиченцето. Заради пропуски в разследването започват проверки срещу трима полицаи.

Къщата на семейството се намира в покрайнините на село Лазарово. Момиченцето е изчезнало края на октомври, месец след това неговият дядо е подал сигнал в полицията. Едва на 23 декември миналата година детето е обявено за общодържавно издирване.

Според източници близки до разследването детето е било заровено на метри от дома си. Водеща е версията, че убийството е станало на 22 октомври. Според полицията детето е живяло с майка си и дядо си.

Дядото обаче е криминално проявен. Хората от селото разказаха, че преди 20 години мъжът е лежал в затвора заради това, че е убил собственото си новородено дете. От МВР заявиха, че на този етап няма данни от разследването дядото да е съучастник.

Жестокото убийство е разплетено, след като майката е завела полицията до мястото, където са открити части от тялото. Пред разследващите 22-годишната жена е признала, че е убила собственото си дете. Според водещата версия престъплението е извършено още на 22 октомври. Мотивите остават неясни.

Майка е задържана за убийството на детето си

"Във вчерашните следобедни часове служители на ОДМВР-Плевен, съвместно с РУ-Кнежа, са беседвали с близките на убитото дете и от там се е стигнало вече до конкретни детайли относно извършването, място на извършването, как е извършено", заяви Веселин Вътов, Областна дирекция на МВР в Плевен.

"В момента се събират доказателства за механизма на извършване на престъплението и предстоят ДНК експертизи, както и съдебнопсихиатрични, тъй като тежестта на престъплението, обстоятелството, че майка е убила детето си, сочат обстоятелства, които трябва да бъдат изследвани от експерти психиатри относно вменяемостта на тази жена", допълни Николай Пачевски, заместник окръжен прокурор.

Според разследващите семейството е имало добри условия за живот. Детето е отглеждано от майката, която е полагала добри грижи за него, а бащата, който не е припознал момиченцето, е издържал семейството.

"Гледаше си детето, нищо особено не сме видели у нея", каза още жител на селото.

По случая предстоят различни експертизи като една от тях ще е за психичното състояние на майката.

Заради пропуски в разследването е образувана дисциплинарна проверка срещу трима полицаи от Районното управление в Кнежа. Проверката трябва да установи защо издирването е започнало месец след подаването на сигнала.

Вижте още във включването на специалния ни пратеник Тихомир Игнатов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай пуска специални влакове за Олимпиадата
Китай пуска специални влакове за Олимпиадата
Франция начело на ЕС: Какви са приоритетите на страната?
Франция начело на ЕС: Какви са приоритетите на страната?