НОВИНИ

Експресни победи за Надал и Зверев в Рим

Рафаел Надал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:08, 11.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Рафаел Надал и Александър Зверев постигнаха лесни победи в срещите си от втория кръг на тенис турнира от сериите Мастърс в Рим.

Испанецът се наложи над Джон Иснър с 6:3, 6:1. В първия сет равенството се запази до резултат 3:3, след което последваха 3 поредни гейма в полза на "матадора". Три пробива на сметката на Рафа във втората част сложиха точка на спора след 1 час и 16 минути игра.

По-този начин той започна похода си към 11-а титла от Мастърса в Рим. В следващия кръг рекордьорът по титли от Големия шлем ще срещне Денис Шаповалов, който победи Николоз Басилашвили с 6:4, 7:6(5).

В друг двубой, игран по-рано днес Александър Зверев надигра Себастиан Баес със 7:6(6), 6:3. Равенството в силите на двамата тенисисти си пролича в първия сет, който бе решен след тайбрек. Поставеният под №2 в схемата Зверев поведе с 6:2, но аржентинецът изравни. Германецът взе следващите две разигравания и затвори сета с петия си сетбол.

Равностойната игра продължи и във втората част, където равенството се запази до резултат 3:3. Александър Зверев спечели останалите геймове в сблъсъка, за да продължи в надпреварата.

Световният №3 Зверев ще се изправи срещу Алекс Де Минор или Томи Пол в предстоящия си мач.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мостът над река Струма в Симитли вече има Акт 16
Мостът над река Струма в Симитли вече има Акт 16
ЕК предлага закон за борба със сексуалното насилие над деца в интернет
ЕК предлага закон за борба със сексуалното насилие над деца в интернет