НОВИНИ

Емил Велев и Станислав Генчев призоваха за подкрепа към футболните национали

емил велев станислав генчев призоваха подкрепа футболните национали
bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 25.03.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Последният шампион, извел Левски до титлата в българското първенство Емил Велев и наставникът на Локомотив София Станислав Генчев призоваха за подкрепа към младите български футболисти в националния отбор въпреки загубата от Черна гора на старта на квалификациите за Евро 2024.

В интервю за БНТ Велев обяви, че "лъвовете" на Младен Кръстаич имат нужда от обиграване и допълни, че лично той се съмнява от шансовете на нашия тим да измъкне нещо при визитата си на Унгария.

"Още е рано да се каже дали сме приключили. Аз лично не бях изненадан от начина на игра на българския национален отбор. Излязохме с много млади футболисти, които, може би, се виждат за първи път. Единственото хубаво е, че наистина тези момчетата са много млади. Те обаче имат нужда от обиграване", заяви бившият наставник на Левски.

"Дано да играем по-добре и да измъкнем нещо от унгарците, но дълбоко се съмнявам. От БФС обявиха, че ще се търси класиране на голям форум, но не знам как си го представят", коментира още Емил Велев.

В същото време Станислав Генчев сподели пред нашата камера, че според него нашият национален отбор ще разкрие потенциала си едва в следващите квалификации.

"Аз виждам един подмладен отбор, който играе с желание. Нормално е с подобни футболисти да имаме трудни моменти и да губим мачове, които не заслужаваме. Спокойно можеше да завършим наравно срещу Черна гора, а защо не и да победим. Младите футболисти трябва да получават подкрепа, да не сваляме доверието си от тях и да не бързаме с критиките. Шансове винаги има, но аз съм сигурен, че този отбор ще покаже потенциала си едва в следващите квалификации", каза Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън увери в стабилността на банковата система на САЩ
Байдън увери в стабилността на банковата система на САЩ
Юлиан Нагелсман е вариант за нов наставник на Тотнъм
Юлиан Нагелсман е вариант за нов наставник на Тотнъм