НОВИНИ

Емоционално посрещане на волейболните герои от световното първенство в Бахрейн

емоционално посрещане волейболните герои световното първенство бахрейн
Снимка: БФ Волейбол, Бончук Андонов
bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 17.07.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Изключително емоционално премина посрещането на волейболните ни герои, които спечелиха бронзови медали на световното първенство под 21 години в Бахрейн. Отборът пристигна днес в 14:30 ч. с полет от Истанбул. На терминал на летище "София" чакаше цял отбор красавици - приятелките на българските момчета.

Половин час след кацането състезателите излязоха под бурните аплодисменти на всички, които бяха в залата. "Трикольорите" бяха сложили медалите си на гърдите и гордо се снимаха, раздаваха автографи и правиха селфита.

"Много съм щастлив с моя отбор. Не ни стигна психика в полуфинала срещу Италия. Можехме да постигнем и още. Има 5-6 играчи, които имат огромен потенциал. Колективът ни е страхотен", каза треньорът Андреа Буратини.

Италианският специалист ще води тима и на предстоящите квалификации за Евроволей 2024, които ще се проведат в Марсиковетере (Италия). Двубоите са между 21 и 23 юли.

Очаквано най-голям интерес имаше към капитана ни Алекс Николов и Лазар Бучков. Последният бе избран в Идеалния отбор на шампиона на позиция център.

Звездите ни нямат много време за почивка. Свободното им време е до вечерта, а от утре подновяват тренировки. Европейската квалификация е от петък до неделя, а освен Италия на нея ще участват Черна гора и Люксембург.

Първият ни мач е срещу Черна гора на 21 юли от 17 часа, а на следващия ден играем по същото време с Люксембург. Дуелът ни с Италия е в неделя от 19:30 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москва обвини Киев за атаката срещу Керченския мост
Москва обвини Киев за атаката срещу Керченския мост
Женският баскетболен Берое обяви раздялата със старши треньора Таня Гатева
Женският баскетболен Берое обяви раздялата със старши треньора Таня Гатева