НОВИНИ

Ерика Зафирова получи наградата за почетен гражданин на Кюстендил

Ерика Зафирова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:21, 21.12.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Други спортове
Слушай новината

Олимпийската шампионка от Токио Ерика Зафирова стана почетен гражданин на родния си град Кюстендил. Днес тя получи престижната награда на церемонията за "Спортист на годината" в града.

Ерика Зафирова е родена на 7 май 1999 г. в гр. Кюстендил. Първите си стъпки в художествената гимнастика прави в отбора на Велбъжд (Кюстендил) с президент Блага Шишкова, а първата треньорка на Ерика е Валя Машова. Тя спечели един златен, два сребърни и един бронзов медал от световни и европейски първенства по художествена гимнастика.

"Много се радвам, че получавам това звание за почетен гражданин. Това да представяш своя малък прекрасен град на такова високо ниво е нещо уникално", коментира тя.

Гимнастичката разкри и какъв е ключът за успеха.

"Доста лишения, много труд и упоритост, но всичко това си заслужаваше. Всичко това се замъглява от този медал и от това да прославяш България и да издигнеш нашия трибагреник най-високо", допълни олимпийската шампионка.

Към момента Ерика Зафирова още не е решила как ще продължи кариерата си, но е сигурна, че спортът ще бъде част от нейния живот.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Санкции за България заради мръсния въздух
Санкции за България заради мръсния въздух
В "Референдум": 57% смятат, че поскъпването на тока е спекулативно
В "Референдум": 57% смятат, че поскъпването на тока е спекулативно