НОВИНИ

Евелина Николова: Победите бяха важни, вървим в правилна посока

Евелина Николова
Снимка: БФБ, Start-Photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:47, 02.03.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската медалистка в борбата Евелина Николова, която триумфира на „Дан Колов и Никола Петров“ и на „Яшар Догу“ в Истанбул, сподели, че тези успехи ѝ дават повече увереност в подготовката за европейското в Будапеща в края на месеца.

„Тези два турнира показаха, че вървим в правилна посока, a победата на полуфинала над беларускинята Ирина Курачкина беше важна за мен, че нещата се случват“, сподели Николова.

На турнира в Истанбул бронзовата олимпийска медалистка взе реванш от Курачкина за загубата си на игрите Токио 2020, и то убедително – с туш. Българката ликува на турнира след пет победи, 4 от които спечели с туш.

„Всъщност отстрани може да изглежда много лесно, но аз и другите момичета си има своите лични драми и въпреки проблемите се събираме преди състезание – продължи на брифинг в пресклуб "България" Евелина, която на „Дан Колов“ бе обявена и за най-добра състезателка. - Благодаря на старши треньора и на личните си треньори. Особено на Петър Касабов, който винаги преди среща намира точните думи, да те успокои, да ти даде кураж...“

Селекционерът Петър Касабов уточни, че от началото на сезона е направил промяна в подготовката на момичетата. Евелина Николова е постигнала целите, но другите състезателки все още не са във върхова форма.

Кирил Милов, който за първи път стана носител на златния пояс „Никола Петров“ пък заяви, че отсъствието на руските състезатели от европейското първенство в никакъв случай не го успокоява.

„Моята цел винаги е била първото място. Всеки един спортист тренира, за да може да надвива най-добрите в света. За първи път победих на „Никола Петров“ и за първи път станах носител на златния пояс. Особено съм щастлив, че победих двама от съперниците си, от които бях губел. Да, с новите треньори подготовката тръгна в различна посока, аз се чувствам добре и се надявам на европейското да покажем най-доброто от себе си", сподели Милов.

В момента класиците са на лагер в Тетевен, жените започват подготовка в Благоевград от 10 март, а на 18 март ще има преборване между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова за определяне на титулярката в категория до 62 кг за европейското първенство.

Националите в свободния стил са на лагер в Хасавюрт (Дагестан) до 18 март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Буяр Османи благодари на Генчовска за подкрепата при евакуацията на граждани на РСМ от Украйна
Буяр Османи благодари на Генчовска за подкрепата при евакуацията на граждани на РСМ от Украйна
Евертън прекрати взаимоотношения с компаниите на Алишер Усманов
Евертън прекрати взаимоотношения с компаниите на Алишер Усманов