НОВИНИ

Евродепутатът Бернар Гета: Путин вече е загубил войната

Айше Сали
от Айше Сали
18:33, 09.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Той е един от най-добрите познавачи на Русия в Европейския парламент. Евродепутатът Бернар Гета е бил дългогодишен кореспондент на френски медии в Москва.

Друг любопитен факт за него е, че е брат на любимия на хората по целия свят DJ - Давид Гета, известен и със своите социални инициативи.

"Путин вече е загубил войната, поставил си е твърде високи цели. Когато един диктатор губи войната, той губи и властта. Не очаквах, че Путин ще започне офанзива над цяла Украйна, по-скоро в Донбас, за да наложи контрол", коментира в "Говори сега" Бернар Гета.

По думите му руският президент ще се стреми към по-голяма провокация - Бернар Гета не изключи като вариант ядрените оръжия и бомбардирането на страна член на Алианса.

"Налагането на ембарго върху закупуването на петрол и газ е твърде близо. Влошават се отношенията между Европа и Русия", допълни Бернар Гета.

Той поясни, че трябва да се отворят вратите на Европейския съюз на Украйна.

"Трябва да ускорим процеса по присъединяването на Балканите - Сърбия, може би на Турция, когато стане по-демократична, трябва Грузия и Молдова да станат кандидати за членство и европейските институции да работят по процеса на разширяване", каза още Бернар Гета.

Как Бернар Гета вижда отношенията между Европейския съюз и Русия и развоя на войната - вижте в интервюто на Айше Сали.

Гледайте повече от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова е на финал в Португалия
Виктория Томова е на финал в Португалия
Трудна победа за Байерн Мюнхен над Аугсбург с гол на Левандовски от дузпа
Трудна победа за Байерн Мюнхен над Аугсбург с гол на Левандовски от дузпа