НОВИНИ

ФИФА ще разследва действията на унгарските фенове срещу Англия

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:08, 04.09.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
фифа разследва действията унгарските фенове англия
Слушай новината

Дисциплинарната комисия на ФИФА обяви, че ще започне разследване по повод случилото се на двубоя Унгария - Англия в Будапеща.

В четвъртък вечер двата тима се срещнаха в мач от квалификациите за Световното първенство в Катар догодина, а "Трите лъва" спечелиха повече от убедително с 4:0.

След края на двубоя обаче отново на дневен ред излезе темата с расизма, като Рахим Стърлинг и Джуд Белингам от състава на англичаните споделиха, че са чули обиди на расова основа, отправени към тях от феновете на "маджарите".

От ФИФА побързаха за пореден път да заявят, че няма да толерират подобно поведение и започват дисциплинарно разследване по случая.

"Още веднъж, ФИФА иска да подчертае позицията си, че остава твърдо зад отхвърлянето на всяка форма на расизъм и насилие, както и други форми на дискриминация или обиди. Нямаме никакъв толеранс срещу подобно поведение във футбола", се съобщава в изявлението на централата.

Феновете на Унгария не за първи път могат да донесат санкции на своя отбор, след като заради тяхното поведение по време на Евро 2020, "маджарите" бяха наказани да изиграят два двубоя пред празни трибуни.

Санкцията обаче важи само за мачове под егидата на УЕФА, докато световните квалификации се организират от ФИФА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Черна гора заради интронизацията на митрополит Йоаникий
Протести в Черна гора заради интронизацията на митрополит Йоаникий
Григор Димитров: Не исках участието ми на US Open да приключи по този начин
Григор Димитров: Не исках участието ми на US Open да приключи по този начин