НОВИНИ

Филип Попов, БСП: Идеите на Слави Трифонов не кореспондират с нашите цели

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 13.07.2021
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Това, което предложи Слави Трифонов, по никакъв начин не кореспондира с това, с което се борихме 4 години. Ние няма да подкрепим този кабинет, защото идеите на Слави Трифонов не кореспондират с нашите цели. Така коментира отказа на БСП да подкрепи кабинета на Слави Трифонов, Филип Попов от "БСП за България" в предаването "Още от деня".

Той смята, че предложенията на Трифонов задълбочават все повече паралелната държава, срещу която се бори партията и превръщат България в корпоративна република.

"Партията на Трифонов и самият той не се явиха на протестите, ние бяхме първата парламентарна група, която беше пред президентството, когато прокуратурата нахлу там, ние се борим срещу този модел на управление, ние поискахме оставката на главния прокурор. БСП не пожела да яхне гражданския протест и това не означава, че не бяхме всеки ден сред хората", заяви Филип Попов.

По думите му "БСП за България" е единствената политическа сила, която има своя реална, точна, изпълнима програма.

"Хубаво е в правителството да има хора, които са "внесени" от чужбина, но ние не правим преводаческа фирма, това е Министерски съвет", подчерта Филип Попов.

БСП: Няма да подкрепим предложеното от ИТН правителство

"Ако президентът връчи третия мандат на БСП, ние ще направим опит да предложим кабинет, защото имаме своя ясна програма. Ще търсим подкрепа от всички парламентарни сили. За ГЕРБ имаме категорично решение, тук говорим не за коалиции, а за елементарен политически дебат. Ще водим прозрачни и ясни преговори с парламентарно представените политически сили и ще стартираме диалог", допълни Филип Попов.

Той добави, че БСП не се е представила добре на изборите и тепърва в партията ще направят реален анализ. Според него причините са много, но основната е, че не са успели да стигнат до всички граждани с тяхната програма. БСП не е партията на статуквото, подчерта Филип Попов.

Не седи на дневен ред оставката на нашия председател, отбеляза той. "След направения анализ ще видим какви са били проблемите и къде следва да направим промяната. Ние сме една сериозна партия", каза още Филип Попов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 30 са жертвите на безредиците в Южна Африка
Над 30 са жертвите на безредиците в Южна Африка
Гарелов: Проектокабинетът на Слави Трифонов определено е добър
Гарелов: Проектокабинетът на Слави Трифонов определено е добър