НОВИНИ

Гарелов: Проектокабинетът на Слави Трифонов определено е добър

bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 13.07.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Слави Трифонов избърза да обяви имената (за премиер и министри – бел. ред) от една страна, защото в България се приказва много какво правителство ще бъде, поставят се най-различни изисквания и той с типичното си самочувствие показва една блестяща формула. Това коментира в "Още от деня" журналистът Иван Гарелов.

Аз не предполагах, че до този момент не са се водили никакви преговори между трите партии, олицетворяващи протеста и че тепърва му предстоят трудни моменти с евентуално подкрепящите го партии в лицето на ДПС и БСП, ако той въобще ще разговаря с тях, допълни Гарелов.

Оказва се обаче, че неговият истински проблем се крие в противоречието с тези партии, смята журналистът.

Според него проектокабинетът определено е добър.

„Слави Трифонов разчита, че когато е показал убедителен вариант, по-лесно би могъл да разговаря с партиите. Не може да избегне този разговор“, заяви още журналистът.

„Фактическа грешка е следната: там, където говори за приоритети и намерения, не са го формулирали точно. Това не са програмните приоритети на този кабинет, това е план за първи действия, които дори нямат нужда да се обсъждат и в парламента, посочи Гарелов.

„Коя друга партия, управлявала в България, е прибегнала така категорично до внасяне на специалисти и експерти от чужбина – НДСВ“, допълни журналистът.

Целия разговор вижте във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Попов, БСП: Идеите на Слави Трифонов не кореспондират с нашите цели
Филип Попов, БСП: Идеите на Слави Трифонов не кореспондират с нашите цели
Тропическа буря парализира Цюрих
Тропическа буря парализира Цюрих