НОВИНИ

Флашмоб в подкрепа на вестник "Труд" пред Министерството на културата

Айше Сали
от Айше Сали
12:16, 07.12.2021 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Флашмоб и протест в подкрепа на вестник "Труд" пред Министерството на културата, на място имаше и представители на ГЕРБ-СДС. Действията са в знак на протест срещу запечатването на редакцията на вестника.

Минути преди 10 часа главният редактор и собственик на "Труд" Петьо Блъсков, чакаше с камиони и хамали, за да изнесе вещи към новия офис на редакцията. В него ще работи част от екипа от днес до произнасянето на Съда по случая с прекратения договор.

Служителите на Министерството и областната администрация обаче закъсняха с близо 20 минути, а с тях и ключвете за запечатаните помещения.

"Ние не се местим заради това, че имало някаква мизерна заповед. Ние се местим заради това да не създаваме усложнени отношения, защото не сме за днеска, не сме за седмица, не сме за две. Както ви казах, ние сме за безкрая, във вечността. Ние не искаме такива отношения да създаваме. И за това кротко и спокойно се опитваме да имаме диалог с тия чиновници", заяви Петьо Блъсков, главен редактор на вестник "Труд".

A с част от тиража беше затрупано стълбището пред главния вход на Министерството на културата.

Междувременно Съветът за електронни медии също излезе с позиция. Регуларторът смята, че при уреждането на договорните отношения между изпълнителната власт и медия, следва има баланс, който да не поставя под заплаха свободата на словото и журналистическият труд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отхвърлиха предложението да се влиза в парламента със зелен сертификат
Отхвърлиха предложението да се влиза в парламента със зелен сертификат
Ново управление в Германия - подписан е трипартиен коалиционен договор
Ново управление в Германия - подписан е трипартиен коалиционен договор