НОВИНИ

Галатасарай шокира Манчестър Юнайтед като гост и го остави без актив и след втория кръг в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:11, 04.10.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
галатасарй шокира манчестър юнайтед гост остави без актив втория кръг шампионската лига
Слушай новината

Галатасарай поднесе една от големите изненади във втория кръг от груповата фаза на Шампионската лига, надигравайки с 3:2 като гост на "Олд Трафорд" отборът на Манчестър Юнайтед.

Срещата в "Театъра на мечтите" започна по-добре за домакините, които взеха преднина след 17 минути игра, когато Расмус Хьойлунд засече с глава отблизо центриране на Маркъс Рашфорд.

В 23-ата минута обаче дойде първата от няколкото сериозни грешки в отбрана на "червените дяволи", а в този случай от нея се възползва бившият играч на клуба Уилфред Заха, който изравни резултата.

През второто полувреме футболистите на Ерик тен Хаг натиснаха своя съперник и в 67-ата Хьойлунд наказа неточност на бранител на гостите, давайки отново аванс на своя тим. Няколко минути по-рано пък друго попадение на датчанина бе отменено заради засада.

Няма и пет минути след втория гол на Юнайтед отбраната на тима отново капитулира, а този път точен за Галатасарай Керем Актюроглу, който за втори път възстанови равенството.

В 77-ата минута грешка на вратаря Андре Онана подари топката на Дрис Мертенс, а в опит да предотврати нов гол във вратата на своя тим Каземиро повали белгиеца в наказателното поле, което му донесе и втори жълт картон, а освен това гостите от Турция получиха право да изпълнят дузпа.

За щастие на домакините Мауро Икарди пропусна да отбележи от бялата точка, но скоро след това аржентинският голмайстор се възползва от поредния хаос в отбраната на "червените дяволи" и с елегантен завършващ удар донесе победата на Галатасарай.

По този начин турският шампион излезе на 2-ото място в класирането в тази група "А" с актив от 4 точки, докато Манчестър Юнайтед остава на дъното без актив. Лидер е Байерн Мюнхен с 6 пункта след днешния труден успех като гост на Копенхаген, докато датчаните са на 3-ата позиция с 1 точка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лаутаро направи куп пропуски, но Маркюс Тюрам се оказа жокерът за Интер срещу Бенфика
Лаутаро направи куп пропуски, но Маркюс Тюрам се оказа жокерът за Интер срещу Бенфика
Реал Мадрид надви Наполи в шоу на "Естадио Диего Армандо Марадона"
Реал Мадрид надви Наполи в шоу на "Естадио Диего Армандо Марадона"